Заслон от думи
Преплитам рими с ритъм, звук и щрих в едно,
когато пъстра птица свие в мен гнездо,
Какво строих през тези дни и тихи нощи?
Един заслон от думи, късче от добро...
Сега му търся име – синя чучулига
или мушкато жълто, бряг, циклама дива...
Следа по пясък, преспа, знак върху вода?
От жажда във пустиня до падаща звезда...
Табелка малка спретнах, слагам я сега.
Заслонът има име: „От живата вода”.
За всеки, спрял се тука – глътка свежа в стих!
Любов на пръски светли, и аз от нея пих.
© Доли Все права защищены