Засвири ми, мое мило щурче,
песен чудна, топла. За лятото.
Засвири ми, запей, че животът тече,
а в душите, есен нахлу безвъзвратно.
Засвири ми, в своята песен сбери
всички наши лета на години отминали.
В късна есен, с посребрени вече коси,
но сърцата ни за любов неизстинали.
Засвири ми, запей мое мило щурче,
ще преглътнем тъй студената зима.
Щом с любов се държим за ръце,
сняг в душите ни никога няма да има.
22.10.2022