1 июн. 2008 г., 21:20

Затворник 

  Поэзия » Гражданская
1485 1 4

Живот ли е това?

Живот ли е се питам?

До стената прикован,

между четири стени се скитам.

 

Загyбих аз живота,

загубих свободата.

Стоя безмълвен и сиротен,

потънал във тъгата.

 

Защо ли беше нужно

да постъпвам аз така?

Сърцето ми бе родом южно,

а на север отлетя.

 

Живот отнех, а аз живея,

изпълнен с отвръщение и страх.

Не спирам да копнея

за мойта гибел, моя крах.

 

Глава повдигам, но сломен съм,

сърцето ми е мъртво от отдавна.

На собствените действия във плен съм.

Живот отнет - не е победа славна.

 

Живея, а не искам!

Ръката ми човек уби

и ето, зъби стискам,

съвестта ще ме погуби.

 

Хора, помислете,

преди да правите така.

Назад се обърнете,

за всички е света.

© Гергана Златева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??