6 мар. 2007 г., 09:37

Завръщането 

  Поэзия
1352 1 1
Апел ли е
          или признак за утихващата мъка,
по далеч отишъл мой другар,
молба ли е
          или страх от дългата разлъка,
или за отколешната ми самотност цяр.

Не бих могъл от думите да го изстискам,
с пурпурно-пламтящото сърце,
не е и книга, която алчно да разлиствам,
пред мен не се разгъва като ширното небе.

То е равно с пукота патронен
и страсти буйни там личат,
неуловимо е от израза шаблонен,
защото много истини в него се роят.

Приятелство с теб делим, откак се помним
и горчало е, и сладко нам било е, знам,
но завинаги, докато до смъртта нe се докоснем,
ти вярвай, че не ще се бориш сам.

© Ясен Куманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??