26 авг. 2023 г., 07:34  

Спомен 

  Поэзия » Другая
260 0 0

 

 

Минава бавно есента,

от лятото догаря –

без радост като песента,

латерна що повтаря.

 

В прозореца една луна

лъчите си изсипа,

погледна ме и в мен позна

един живот във дрипа.

 

Тогаз заспах и сън видях –

вървях в поле блатисто.

Макар и сам, не чувствах страх,

в душата ми бе чисто.

 

Пристигнах късно в срутен дом,

на стълбите поседнах.

Бе нощ и същата луна

в тополите съгледах.

 

И само полъх. Ни следа

от куче или сова.

Мъждей зад ниви и листа

селце като подкова.

 

                  септември 1990 г. 

© Лъчезар Цонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??