Здравей, госпожице Любов,
покажи се, не бъди свенлива!
Да те срещна, аз отново съм готов -
безкористна, добра, красива...
Свикнал съм със буйните ти нрави,
с прищевките и с болката дори.
Искам те... Какво да се направи...?
Искам те, дори да ме боли!
Нали за туй сме хора - да копнеем...
Напук на всички негативи!
Да вярваме, че някак ще успеем,
нощем да заспиваме щастливи...
И тъй, госпожице Любов!
Готов съм пак да те посрещна...
Сега ти казвам "Лека нощ!",
не "Сбогом", а "До нови срещи!".
© Станислав Недялков Все права защищены