30 янв. 2016 г., 10:53

Здравей, любов 

  Поэзия
448 0 0

Сутрешния сън отне ми,

нощем пък не мога да заспя.

Чакам те и в буря, и в мъгла.

Дойде ли?

Здравей, любов!

 

Свободна, непорочна, жива

е душата ми щом съм с теб.

Всяка рана храбро излекува,

разтопи преградите от лед.

Здравей, любов!

 

И сега вълнува ме всяко цвете,

всяко стръкче поникнала трева.

Всеки нов ден, нова песен,

вълнува ме новата зора.

Здравей, любов!

 

Ще те чакам и днес, и утре.

Ще те чакам докато умра.

А после ще те обичам отново,

ще шепна прозаичните слова:

Дойде ли?

Здравей, любов!

 

 

 

 

© Линче Линчее Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??