27 апр. 2013 г., 07:10  

Зелената енергия 

  Поэзия » Гражданская
597 0 0

 

Дъждът си пролетта излива,

а мен ми идва да заплача

от бол по кривата ни нива

на преходната неудача.

 

От джоба плащаме мнозина

с мизерни пенсии, заплати

ток от зелените юзини,

от вятърните Голиати.

 

И Дон Кихот да им застане,

съзрял във тях перата гъши,

и той би вдигнал бяло знаме

пред пропелерите могъщи.

 

За слънчевите ви панели

(уж газ и въглища не искат)

и други врели-некипели,

гласувани да ни изстискат

 

чак до последното петаче

от изтънялата ни риза! –

Кажи ми, как да не заплача

когато пролетта навлиза?

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??