28 авг. 2024 г., 21:43

Земен поход 

  Поэзия
70 0 0

Бързаме, борим се с времето,

искаме всичко за миг.
Здраво сме хванали стремето
на земен поход велик.

 

Нямаме милост към другия,
егото галим с камшик.
Даже лицето на лудия
бяга от алчния лик.

 

Скитаме в дебри невидими
и свободата зовем,
с наглост и хитрост преситени
искаме свят да плетем.

 

Хвърляме тайните в огъня,
гоним химери в нощта.
Само душата ни борбена
вярва в изконна звезда.

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??