Орди прииждат от хълма -
ни живи, ни мъртви,
злото в тях покълна
и дирят свои жертви.
Прокоба, страшна зараза
плъзва по реки и низини
и със страшна омраза
обгръща божите земи.
Един подир друг падат,
плът започва да гние
и крият се, и бягат,
ала обречени сме ние!
© Денис Метев Все права защищены