Умори се Земята,
набраздена от много животи.
Пулсират сърцата,
в труден ритъм с раздвижени ноти.
Завъртяха я дните,
центробежно – с милион обороти
навъртяха годините...
Закипял е животът!
И прелива, прелива…
Въздъхна земята,
изкипя от очите...
И в зениците вече се скрива!
© Неделина Кабаиванова Все права защищены