17 окт. 2023 г., 17:28  

Зидът, за който отговорът спи 

  Поэзия » Философская
322 6 8

ЗИДЪТ, ЗА КОЙТО ОТГОВОРЪТ СПИ

 

Мъглата бетонира есента.

Пълзи и ще превземе хоризонта.

А жлътнали сред нищото листа

трапчинките на лятото припомнят,

 

усмивката му с вкус на липов мед,

уханията на незрели дюли

и рошавия сънен слънчоглед,

изплел венец за скитащия юли.

 

Талази димни стелят се край нас,

врабец премръзнал в сивото прелита.

Ала безсилен в някой ден и час

зидарят ще полегне сред тревите.

 

И те ще го прегърнат като син,

ще го люлеят и с любов ще кимат,

защото в този свят – неповторим,

какво е пролет, ако няма зима?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??