2 янв. 2015 г., 16:44

Зимен сън 

  Поэзия » Для детей
1242 0 10

 

Пак сънувам сняг, шейни...

Но будилникът звъни:

- Зън-зънн – Хайде –

бързо ставай!

За школо не закъснявай!

Хайде – зън-зънн!

Виж, навън

припкат куп дечица вече!

- Стига де! Не е далече.

Време още много има...

Пък и на школо сред зима

хич не ми се ходи май.

В този мрак поне потрай

да настъпи вън денят!

Не е свършил и сънят.

Вместо твоето звънче,

втръснало ми се, да чувам,

замълчи, будилниче.

Нека да си досънувам!

 

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??