18 окт. 2023 г., 14:50

Зимна кожа 

  Поэзия » Любовная
163 2 5

ЗИМНА КОЖА

 

Най-първата корица на леда

е твърде крехка и така ранима.

Реката влачи златната вода,

в която есента е само рима.

 

Студът е просто намек за прелом,

след който тишината тържествува.

И ти недей напуска моя дом –

кураж аз нямам с теб да се сбогувам.

 

О, зимата ще дойде някой ден –

с премръзналия глас на гладно птиче.

Но дотогава остани при мен.

И само аз до край ще те обичам.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??