Oct 18, 2023, 2:50 PM

Зимна кожа 

  Poetry » Love
164 2 5

ЗИМНА КОЖА

 

Най-първата корица на леда

е твърде крехка и така ранима.

Реката влачи златната вода,

в която есента е само рима.

 

Студът е просто намек за прелом,

след който тишината тържествува.

И ти недей напуска моя дом –

кураж аз нямам с теб да се сбогувам.

 

О, зимата ще дойде някой ден –

с премръзналия глас на гладно птиче.

Но дотогава остани при мен.

И само аз до край ще те обичам.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??