7 февр. 2023 г., 11:19

Зимна приказка 

  Поэзия
234 1 5

 

Цял следобед небето изсипва
малки феи с прозрачни крилца.
Бягат, гонят ги с глас попресипнал,
цяла тумба зовящи деца.
И наметнати със одеяло
с куп снежинки танцуваха валс.
Сякаш някаква приказка в бяло
е родила магия в тоз час.
Севернякът в комина проплаква
със настроен минорно цимбал.
На елата пък някаква сврака
заковала е поглед изгрял
в който слънчев фотон се прокрадва -
малко, бляскаво - но стъкълце!
Февруари подрежда за сватба
свойто влюбено в Марта сърце.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??