16 дек. 2006 г., 17:03

зимно 

  Поэзия
931 0 10
  • Пухкав сняг покрил е всичко                
    и дървета и елхички.
    Греят милион звездички,
    ледено-кристални всички.
    Светят, гонят тъмнината -
    станала беда в гората.
    Малък Зайко дългоуши,
    днес отново непослушен,
    е излязъл да поскита
    мама Зайка без да пита.
    Като тичал не разбрал
    как кожухчето съдрал,
    наранил едната лапка,
    как се озовал без шапка.
    Вятърко в гората свири,
    сняг покрил е всички дири.
    И сега от студ трепери,
    под изсъхнал храст се гуши,
    как дома си да намери
    малък Зайко дългоуши!

© Людмила Зарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??