Стихотворение, посветено на героинята от сериaла
"Зина Принцесата Воин"
Поздрав към всички фенове на филма.
В древни времена живяла
някога една жена като никоя
друга преди. Юнашко сърце
тупало в нейните силни гърди.
Тя гордо изправена стояла, меча
в ръка развяла.
Осанката ú скривала света.
Огънят на битката изгарял в кръвта.
Очите ú, сини като морето,
остро пронизвали небето.
Силно поразявали врага.
Вижте Зина, неин е денят!
А нощта настъпвала тогава,
когато злото Зина изненада.
Но принцесата от лошотията
не бяга, а смело срещу тъмнината
тя застава. Тогава злото няма шанс.
Идва Зина в боен транс!
Толкова е тя велика.
С пълно гърло и рязък тон извика!
Небето се в миг разцепи на две
и aдът потрепери с грозно лице.
И препусна с конят си Зина,
зад хоризонта, далеко замина.
Търсеше навред приключения, но
на помощ винаги ще се тя притече.
Много топлина и любов принцесата
имаше в нейното туптящо сърце.
А то душа на герой е. Сила женска и
нечовешка, само у Зина се среща.
Тя пътуващ конник е.
Искра надежда в тъмния и земен път.
Злото заличава, раждайки се райски кът.
Гръмотевици небосвода закриваха,
невинни души заради мрака умираха.
Дръзко там застана Зина и мрака
започна да раздира.
Тежки рани в тъмата Зина направи.
А светлите лъчи на доброто,
прорязваха страшно дълбоко.
И за миг от времето, изчезна там злото.
А той в радост бе облян. Това е краят
толкова мечтан.
Защото това е Зина. Тя може
завършека винаги да промени,
дори най-тежките беди на нея
винаги отстъпват, в ръцете ú бързо помръкват.
Принцесата войн сега покрита е в позлата.
Делото нейно е неписана история, свята.
Воинът смело някога загина, но
в душите ни тя вечно ще е жива.
Измислена или легенда, фантазията
пред нея става бедна.
Образът ú силно, знам, блести и
ще ни дава сила в трудните ни дни.
Кажете само Зина.
Навсякъде е тя призната.
И гордост винаги е за жената.
На сърце постоянно да я носим
и чужда помощ последно нека просим.
Уповавайки се на вътрешната сила,
да наддадем и ние боен вик:
Обичаме те, Зина!
Дата на създаване : 30.04.2009 г.
© Гергана К. Все права защищены