11 февр. 2019 г., 09:24

Злато над шепичка прах 

  Поэзия » Другая
296 0 6

С този ден се познаваме вече, 
този ден много скъп е и мил,
като трен, отлетял надалече,
към красивата делта на Нил.

 

Отминаваме хиляди къщи
на отдавна самотни селца,
а небето кафяво се мръщи,
и над Трявна се сипе мъгла.

 

Ще остана на пътя ни скромен,
като рана на бойно поле –
и от драмите сиви поробен,
ще се боря за синьо небе...

 

Пропътувах живота със слово,
и на крайната гара изгрях...
То, небето, бе светло и ново – 
като злато над шепичка прах.

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??