28 дек. 2017 г., 17:55

Змеица 

  Поэзия
257 1 3

Тази вечер,
по-зла от змеица,
ще отида на сборище тайно.
Знам със сигурност –
бедна девица
като жертвен агнец
ще я хванат.

От кръвта ѝ
моминска ще пия
и със другите вещици
жадни
над трупа ѝ
хоро ще извия
и ще правя магии 
потайни.

Ако облак
закрие луната
и завихрят се
вихри свирепи
и дърветата с клони
покрият
тази гледка 
от погледи слепи,

по вампирски
ще смуча плътта ѝ
и със кучешки зъби 
ще ръфам;
до душата ѝ
чак ще проникна
младостта ѝ
дано да измъкна.

И докато 
във тъмното диво
всички вещици
вият и пеят,
ще побягна във шепа 
да скрия
20 грама и нещо
от нея.

Ще почакам 
да блесне в небето,
да се спусне на огън
Илия,
да изтръгне светкавица
остра,
чак до корен
да вие превива.

Ще затворя очи 
и ще глътна,
ще запуша уста да не дишам,
ще запуша уши да не чувам
как вселената 
жално въздиша.

Пукот, трясък
и гръм ще разтърсят.
Ще се върна 
десетки години.
Ще рискувам –
или ще загина,
или ти ще имаш красива.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ето такива неща обичам да чета! Какво от това, че някой в сайта ще се чуди дали съм чел поети... други... Твоето е много интересно и в стила на нашия, българския, велик и магичен народ...
  • Много интересно поднесено...усеща се целия магически ритуал ...Браво, Павли!
  • Много нестандартно и завладяващо стихотворение! Ритъма е вихрушка!Обичам такива! Честита Коледа, Павлина ❤!
Предложения
: ??:??