25 мар. 2012 г., 11:47

Знак 

  Поэзия » Любовная
896 0 4

 

 

Не се сърди! Виновно е морето...

Не ми изпрати нито шепот,

любовна птица по небето,

милувка полъхна да ми е леко!

 

Разплитах сплетените мисли,

надеждата поливах, както цвете

върху дюната хълмиста...

И чаках знак от боговете!

 

Не се сърди! Не ми е леко

от моя бряг да се обърна...

Задгърбвам изгрева в морето

и знам, че няма да се върнеш!

 

А цветето, макар и крехко,

оставям - знак след мен да свети...

 

 

© Неделина Кабаиванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??