25 дек. 2018 г., 21:12

Знаменател 

  Поэзия » Любовная
499 6 6

Не ме поставяй в общи знаменатели! 

Не съм клише със мъжки пол. 

И нямам списък, съдържателен - 

къде, с коя съм лягал 

гол. 

Не ти разказвам, тъй от гордост, 

за близкото любовно минало. 

Пред теб съблякох се до кокал. 

Останалото вече е написано... 

Как искам то да е измислица! 

От скука на лъжливи спомени. 

Седи ли буря в стъкленица, 

за чупене щом има 

клони?.. 

Така се ражда любовта ми - 

след всяка пепел и разруха. 

Не съм се молил за пожари. 

Те просто някак ми се случваха... 

Сега смирен съм, като полъх, 

утихнал в тебе до блаженост. 

Не ме вини за тази 

болест! 

Тя всичко излекува в 

мене. 

Недей ме слага в знаменатели, 

макар че приказен не съм, и чудо. 

Ще бъде толкоз показателно - 

без разкази за теб на друга...

 

Стихопат.

(DannyDiester)

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??