27 февр. 2020 г., 10:21

Зов 

  Поэзия » Любовная
623 1 3

Не ме докосвай повече, любими!

Не ме зови с предишната ни страст!

Каквото и да сторим, неотоменна е

на времето безмилостната власт.

 

С пътеки звездни ти не ме увличай...

Ах, пак си весел, ала ми е жал!

В неведоми пространства се оплетохме

и все по-често мисля за кинжал.

 

Недей разбужда дните ми прегракнали

и нощите ми къси пощади...

Не ме преследвай с Юдово проклятие:

дори и да те моля, си иди!

 

Ненужни са вълшебните ни бягства –

изгубихме в играта на белот.

Дамоклев меч: въже или разпятие?

По дяволите, искам нов живот!

© Спаска Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??