В пустинята е толкова студено...
За нощ размества вятърът била.
Ах, пясъкът игли забива в мене.
И как боли, и как кърви гръдта...
Безмилостен е, дразни го викът ми.
Ядосано небето скрива в прах.
Прехапвам устни. Всичко в мене тръпне.
Изчезват дюни.
Сменят ги плата.
Сега, когато жегата е спомен,
през нощите намята плащ студът
на себе си...
А аз оставам гола...
На пръсти смятам - болките броя...
От времето без Теб - ранена смъртно
долавям като в сън гласа Ти пак...
Зовът на Мъж кънти под объл купол
очаква мен... Пустинната жена...
© Людмила Билярска Все права защищены
---
Благодаря ти, чудесни приятелю! Разбира се, че ще предам твоите поздрави, които прелетяха красиво океана! Бъди винаги влюбен и обичан! Пожелавам ти го, Ангел!!!
---
Благодаря ти, Белла! Поздрави!