"От капандурата нагоре - свобода"
Лили Качова
От покрива нагоре - свобода.
Но аз съм тук. Таванът ме притиска.
Долавям твоя дух - като следа
по въздуха. Приемам, че си истински.
Усещам, че те има нейде там -
нагоре, в недостъпното пространство.
Оттук не мога нищо да ти дам.
Очаквам те да минеш - волен странник.
Ако решиш, прати ми таен зов.
Душата ми смалена коленичи...
Над покрива си. Свобода - Любов.
Взривявам го. Политам. И обичам.
© Елица Ангелова Все права защищены