14 янв. 2010 г., 17:35

Зрънце надежда 

  Поэзия
1191 0 23


В ъгъла,
на тъмно се е свило
бъдещето плахо,
срамежливо,
в сянката на минало небило
надежда в шепички е скрило.
Сянката го дебне
 от засада -
да грабне зрънцето надежда,
 забравила 
 кога била е млада,
с насмешка,
хитро го поглежда.
А то,
 със поглед във земята,
мечтае за любов красива,
но миналото непознато
със сянката не си отива.
Тогава,  бъдещето
закачливо
целуна своята надежда.
Сега е толкова щастливо...
назад,  към миналото
не поглежда.



© Валка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??