ЗВЕЗДНА ЦЕЛУВКА
Събудих се усмихната в съня ми,
погали миглите ми лъч от светлина,
за миг от щастие замря дъхът ми,
пред гледката на хладната луна.
Протегнах пръсти и откъснах нежно
една звездица трепкаща в нощта
и лутаща се безнадеждно,
самотна в тези небеса.
На нея дадох обичта си,
целувките и моите мечти,
да те зарадва във съня ти,
когато тебе посети.
Във бяло облаче я скрих
и пратих я по млечната следа,
изпращам ти я с този стих
да стопли твоята душа.
© Радост Все права защищены