12 июн. 2018 г., 17:24

Звънче 

  Поэзия » Философская
454 0 0

Колко притчи разказани в миг занемяха

и угасна светликът на юнския ден.

Колко бързеи в планината, що шетáха,

не намериха вред ни присой, ни лет.

 

Само похотливи пернати другарчета

без да спират свирукат в гората.

От ветреца ахна задрямала сойката,

а скорците понесоха с песен нощта.

 

Бели полски камбани звънкат запалени

и избистрят огрижени морни чела.

Нечута, неизказани останаха думите,

аз самата се превърнах във глас.

 

 

10.06.2018 г., в памет на бившия баскетболист Веселин Господинов

 

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??