8 апр. 2009 г., 09:49

Звъни сега... 

  Поэзия
539 0 6

 

Когато уморен се прибере

денят ви и задреме на дивана,

не се гневете, вашето дете,

ако с въпроси цял орляк застане.

 

Сгънете, скрийте мекия чаршаф

с щампования надпис: "Днес почивам".

Макар че готви теми и доклад -

житейските уроци с вас открива.

 

Не спете. Събудете и деня.

Сложете гръб на своята опора.

Отваряйте навреме и сега.

Звъни у вас, а не отвън на двора.

© Людмила Билярска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??