Когато уморен се прибере
денят ви и задреме на дивана,
не се гневете, вашето дете,
ако с въпроси цял орляк застане.
Сгънете, скрийте мекия чаршаф
с щампования надпис: "Днес почивам".
Макар че готви теми и доклад -
житейските уроци с вас открива.
Не спете. Събудете и деня.
Сложете гръб на своята опора.
Отваряйте навреме и сега.
Звъни у вас, а не отвън на двора.
© Людмила Билярска All rights reserved.