11 июн. 2020 г., 19:57

Без име. 

  Проза
252 2 6
2 мин за четене

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И не се променя. Ето. И аз това си мисля, защото това се случва. Не мога да прибера всички бедстващи хора и животни. Не мога да спра насилието, макар да съм опитвала. А, на властите не вярвам. Току що си говорихме за сина ни. Купи си кола от автокъща. Оказа се с нередовни документи и наказаха него, а не автокъщата. Тя имала дебели връзки с КАТ! Имаше административна глоба, колата беше спряна за 6 м/ца. После четох, че разследвали тази къща, но той си плати и си изтърпя наказанието! Благодаря ти за отклика. И на теб, Юри! За любими. Колко пъти съм се навирала между шамарите, търсила съм помощ за бедстващи! Трудно! Често - невъзможно! Сам човек не може! А, институциите я карат про форма. За жалост!
  • Едва ли някой толерира зверства, Марго, освен, ако не е пълен дебил. Меркантилността, безхаберието и тежката държавна машина, дебелокожието, простотията...Причини много. Ако всеки си мисли : "Жал ми е, сърцето ми се къса, за животните, децата, бездомните, малтретираните жени, но не мога да променя нищо"....Нищо и няма да се промени.
  • Не знам, Наде! Имам усещането, че нещата са прекалено зле! Толкова зле, че да те е страх да се събудиш! Не само за животните, а и за хората! И за всичко! Защото, онова, което ги обединява тия неща, е безнаказаността! По-лошо! Толерирането! Изопачаването!
  • Доста мислих дали да коментирам, защото : "Мамо да ти кажа ли, какво каза тати, когато падна по стълбите?" Тук от 2015 година съществува движение "Левиатан", което се грижи за изооставените и малтретирани животни. Изземва ги, спасява, лекува и им намира дом, а насилниците предава на властите. Това е начина. С голо възмущение не става. А са момчета - канари, с огромни сърца. Болна тема си засегнала, Марго, но дали нещо ще се промени, зависи от всички нас.
  • Благодаря ти, Ирина! А, аз се самоизяждам и за другите 2/3, защото тия уродства ги правят подобни едни на други хора. Една порода са и многобройни! И... ги ухажват! Благодаря ти, Младене! От сърце!
  • Някой замислял ли се е, че хората споделящи подобни клипчета и снимки на пребити и изтезавани животни със заглавия "О, ужас, изроди!", са същите боклучета като тези, срещу които роптаят. И не, нямам предвид организациите и частните лица, които подават сигнали и снимат нещастни животни с цел приютяване и помощ, те си вършат работата докрай. Но да пуснеш подобна снимка трябва, освен да вдигнеш вежди и кунки в почуда, да поемеш и отговорност. Ако още е възможно. А не да споделиш десет хиляди пъти споделян клип отпреди три години, и да кажеш "Аз съм ебати пича!"
    Извинявам се че така реагирам, но на тая тема ми се припада от злоба.
    По следващите две трети от разказа нямам мнение. "Без име" е точното заглавие според мен
Предложения
: ??:??