2.05.2008 г., 12:03 ч.

* * * 

  Поезия
519 0 2

На Никола Вапцаров

 

Приятелю,

машините, мотора

липсват ти понякога, нали?

И мисълта, обгърнала простора,

към който вечно вперил си очи?

 

Вяра в светло утре сееш,

но какво би казал днес?

Дали би могъл да проумееш

резултата от народния прогрес?

 

Работници в завода няма,

а пролетта е някак сива...

В обществото зине яма.

Надолу слънцето отива.

 

Твойто зрънце светла вяра

с хлорирана вода преглъщам

и търся в миналото мяра,

към която да се връщам.

 

28.03.08 г.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??