5.09.2006 г., 11:51 ч.

* * * 

  Поезия
567 0 7



                     Обществото е болно.
                     Безсърдечни сме всички.
                     Колко много жестоки
                     и престъпни дела!
                     Потъмнели зеници.
                     Инвалидни колички.
                     И палта,без ръкави.
                     И сърца, без крила.
                     Обществото е болно
                     от бездушна жестокост.
                     Кой на клетника жалък
                     къшей хляб ще даде?
                     От доброто небе,
                     от небето високо
                     кой звездите огромни
                     най-жестсоко краде?

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??