6.09.2004 г., 4:56 ч.

* * * 

  Поезия
1692 0 3
Ти виждал ли си падаща звезда?
И пожелавал ли си нещо в този миг?
Очите на обречен виждал ли си,
долавял ли си в тях отчаян вик?
Живял ли си във дом с порутен покрив?
Стоял ли си във буря до само дърво?
И трясъка на него чакал ли си
на гръм и мълния в едно?
Ръце протягал ли си подир птица?
Лекувал ли си счупено крило?
Изпращал ли си я със взор зареян горе,
отлитаща от стъкнато с любов гнездо?
Ръка премръзнала затоплял ли си с длани?
Надежда върнал ли си в някоя душа?
От себе си отричал ли си се заради някой,
обричайки се сам на самота?
Подавал ли си на голтака свойта риза?
На давещ се протегна ли ръка?
Ако туй си сторил,
осмислил си защо си на света!

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • http://www.sibir.bg/blog/icelady/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=456637
  • Намерих оригинала на Павел Матев. Може би е перефразирано, може би е просто вдъхновено от неговите стихове... Много бих искала да зная пълното Ви има. Благодаря!
  • Не мога да обясня защо, но ми харесва.
Предложения
: ??:??