2.06.2004 г., 10:37 ч.  

Видение 

  Поезия
1198 0 2

Видение от тъмнината,
тихо,жално....
проплаква в тишината,
плаче от душата.

И ти си там...,
самотна птица
с ранени длани,
кръв в кръвта пропита.
Уханието на сълзи-
разплакани очи...,
а как боли!

Дъх тих,сподавен,
последен тази нощ
и пак умира,
видението скрило се
зад образа на сенките,
зад клоните столетни,
потайно,плахо си отиде,
само,студено,
жадно....

И ти си там и там остана,
а толкоз мраз скова душата.
И толкоз тишина,
дори не чувам тишината!
И толкоз тъмнина-
не виждам здрача!
И толкова забрава
и себе си оставих да забравя!

Сама останах със тъгата.

© Весела Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??