18.05.2007 г., 9:13 ч.

*** 

  Поезия
658 0 2

това е време на глад
и на мор
и на тръгване
скакалците изядоха житото
водата има друг цвят
не може да се пие
децата ходят по чужди врати
тропат
но не им отговарят
а говорят там
зад едно криво дърво
нещо говорят
съъъъъ

вятърът
онзи поне знаеше
че го изпитват
стояха и Му говореха
дори виждаше
хора
да мушкат

игли
под ноктите
а ти имаш ръце
и лява
и дясна
и китки
и пръсти
и дупка

запали кожата си
вятърът е

отдолу

© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??