това е време на глад
и на мор
и на тръгване
скакалците изядоха житото
водата има друг цвят
не може да се пие
децата ходят по чужди врати
тропат
но не им отговарят
а говорят там
зад едно криво дърво
нещо говорят
съъъъъ
вятърът
онзи поне знаеше
че го изпитват
стояха и Му говореха
дори виждаше
хора
да мушкат
игли
под ноктите
а ти имаш ръце
и лява
и дясна
и китки
и пръсти
и дупка
запали кожата си
вятърът е
отдолу
© Божидар Пангелов All rights reserved.