21.10.2005 г., 17:34 ч.

* * * 

  Поезия
904 0 7

*    *    *

Злобеем срещу ближния, че Е.

Злобеем срещу чуждите успехи.

Във своя малък рай, да сме добре,

достатъчно е той да е отрепка.

 

Да му помага Бог, ако не е!

Така ще го залеем с кална злоба,

че в него черното ще е, къде

по-черно от усмивката на гроба.

 

На късчета ще режем до тогаз,

докато здраво място не остане.

Нещастникът не беше като нас.

Трябваше в краката ни да падне.

1995 г.

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??