* * *
Злобеем срещу ближния, че Е.
Злобеем срещу чуждите успехи.
Във своя малък рай, да сме добре,
достатъчно е той да е отрепка.
Да му помага Бог, ако не е!
Така ще го залеем с кална злоба,
че в него черното ще е, къде
по-черно от усмивката на гроба.
На късчета ще режем до тогаз,
докато здраво място не остане.
Нещастникът не беше като нас.
Трябваше в краката ни да падне.
1995 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.