14.10.2011 г., 12:00 ч.  

*** 

  Поезия » Любовна
690 0 0

Аз мръзна между няколко огнища,

а четири игли бродират по съня ми.

Името ти там изписват,

конци от спомени ме тихичко разнищват...

 

И знаеш ли, щом студ ми шепне:

          Няма го, мълчи си!

Напук аз пак откривам те -

          в очите чужди, в капки по стъклото, ти си...

 

Падат сухите листа, а аз те виждам как вървиш под тях,

срещна ли я вече, тя рисува ли с целувки по очите ти?

Има ли в сърцето ù от твоя смях,

лети ли, нейната мечта ли е да милва със ръце страните ти...

 

Затворено ли е сърцето в клетка?

Уби ли го, че моите прегръдки гониш.

Стани, засмей се, дай си сметка -

            че обичам те, прости ми -

           даже мене да не помниш...

 

 

 

                                                         

© Безстрашна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??