Снегът затрупа уличката тиха -
среднощен гостенин, Вятърко навява...
Снежко от ъгъла широко се усмихнал -
И тихо, тихо всичко наблюдава.
Шарко пак се е развихрил -
Тича, скача, само той остана...
Че децата вече вкъщи спинкат -
сили за новия ден ще им трябват.
Шейните до вратите са строени -
готови за новия сняг.
Щом се съмне навън ще се втурнат -
Малки, големи... и Шарко сред тях...
© Исс Всички права запазени