19.12.2010 г., 1:32 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
485 0 1

Една година някак пак измина

а ние все така забързани изпускаме мига,

и вече не успяваме дори да се зарадваме

на малките, но истински неща.

 

Не виждаме красивото във сянката,

на многото ни насъбрала се тъга

и как отново не излезнахме от рамката,

за да разберем какво предлага ни света.

 

Затворени във стаята България,

посядаме във ъгъла, постлан със самота,

и чудим се как кризата удари я

пък точно тая нашата страна.

 

Превъртаме поизбелели кадри от живота си,

преминали като забравен сън,

и пак заспиваме с очи отворени и търсещи,

мечтите ни блуждаещи навън.

 

И пак сънуваме кошмари,

усмивки, радост, свободно тичащи деца,

събуждаме се, сякаш от фанфари поглеждаме навън:

О, радост, пак съм у дома!

© okinaf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И пак сънуваме кошмари,
    усмивки, радост, свободно тичащи деца,
    събуждаме се, сякаш от фанфари поглеждаме навън:
    О, радост, пак съм у дома!"

    Цялото ми хареса и то много! Но финала е наситен с толкова много истина, че ще е жалко за всеки, който не го прочете!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??