17.07.2007 г., 9:20 ч.

+1 е най-самотното число 

  Поезия
811 0 6
И тази вечер си толкова красива,
черен грим и скъп парфюм,
и ахват всички, видят ли усмивката игрива,
влизаш в стаята, като звезда от Холивудски филм.

Ти винаги си обградена
от хора, глъч и много смях,
но липсва този, който искаш,
а той никога не е сред тях.

И пак го търсиш в тълпата,
изведнъж дъхът ти секва, трепва твоето сърце,
Грешка! Пак припознала си се в някой
и сълза оставя диря по красивото лице...

Избърсваш я и продължаваш да се смееш,
от този фалш сърцето ти издъхва,
да се преструваш най-добре умееш,
усмихваш се, а душата бавно рухва.

Днес пак те виждам с високо вдигната глава,
крачиш бързо, сякаш, бягайки от самотата,
излязла си навън с цел една -
да го търсиш... но него пак го няма... сама си в тълпата...

© Ава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??