24.01.2024 г., 7:04 ч.

1. Уроците на Нора – Въведение 

  Поезия » За деца
180 0 2

Нора е момиче умно,

шестгодишно, сладкодумно.

Знае да чете и книжки –

малко срича, ала нищо!

На уроците набляга –

всички вкъщи ѝ помагат:

мама, татко, Рая, дядко…

Батко Румен от Виена

ѝ предложи даже тема

за усърдни първолаци –

Препинателните знаци.

Нора не е първолачка,

ходи още в забавачка,

но идеята прегърна

и тетрадката разгърна.

Кака Рая съгласи се,

в своя дневен ред я вписа.

Тя е знаеща, голяма,

в пети клас е – грешка няма.

Вкъщи суета, тревога,

гюрултия чак до Бога,

всеки рови, препрочита,

сякаш в Йейл ще ги изпитват.

Ей, това е само Нора,

иска и игри на двора,

любопитна е и драка,

Йейл и Оксфорд ще почакат!

Нашето добро момиче

след врабците бодро тича,

ала после измори се,

за уроци залови се.

 

Тъй минават вече дните –

слънчеви и ледовити,

Нора хич не се шегува –

учене с игри редува.

Ако се гласиш отрано,

мамина да си отмяна,

малко днес ще се напрегнеш –

утре бързо ще напреднеш.

 

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Тя е малка, не е снажна,
но е много, много важна!
Уж на точката прилича,
но е всъщност по-различна.
Като мишчица накрая ...
  745  10 
– Нека да започнем с точка,
без да чакаме отсрочка.
Нищо, че се пише в края –
наставлява кака Рая. –
Точката не трий ти с гума – ...
  170 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, адашке. Похвалата ти ме радва много. Бях почнала от средата, сега се върнах и започнах наред. Написах вече всички части с препинателните знаци и ще ги качвам една след друга. Дано да бъде интересно на читателите и нататък. 🦄
  • Браво на Нора и на сладкодумната ми адашка👍❤️!
Предложения
: ??:??