4.03.2015 г., 22:00 ч.

* * * 

  Поезия
313 0 5

 

БЛАГОДАРЯ ТИ

                  На приятелят ми Светлозар - Вичонти

 

И въпреки че във косите има бяло,
а бръчките са повече от вчера,
искрите във очите ти издават,
Човека с който да те мерим.

 

И не годините са важни
да бъдеш онова момченце кално,
да бъдеш все по детски верен
на тези 'дето са ти верни.

 

И вярвам пазиш още в скрина
калема със навитите фунийки
и от онези хубави ,,сирийки,,
струващи едва стотинки...

 

Ти спомняш ли си, скъпи друже,
гората, кестените и войните...
Морето беше до колене
и ние яхахме вълните...

 

Да ти редя сега красиви думи -
не мога, аз не съм ласкател. 
Бъди ми здрав и все така достоен!
Благодаря ти, че си мой приятел!

 

02-03-2015 г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??