7.11.2019 г., 19:12 ч.

18 

  Поезия » Философска, Свободен стих
848 1 4

Виж тези прашасали снимки.

Къде е сега усмивката

с кривите млечни зъбчета

и бабина лютеничка по бузката?

 

Хей, погледни през прозореца!

Там долу!

Виждаш ли старата детска площадка,

потънала в злокобна тишина...

Къде са децата?

Защо не играят на криеница?

Само бедното момченце,

онова,

което още няма телефон...

само то,

самотното,

сам-само си се люлее

на ръждиво скърцащата люлка.

 

Ах, защо след осемнайсет не идват седемнайсет...

и после шестнайсет...

Само още миг ми дай!

Още само миг,

за да бъда дете.

© Диана Стойнова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??