Да ме смачкате искате! Много добре!
Да полегна и кротко глава да превия?
Да се тюхкам и моля, да кърша ръце?
Да ви имам за Господ и лъжемесѝя?
Да ме смачкате искате! Хайде! Дерзайте!
Запретнете ръкави! Лица изкривете!
И тъпчете, тъпчете без милост! Вий знайте!
И безстрашни бъдете! Вий - " Боговете"!
Ще ме смачкате. Знам. Без да гъкна дори.
Неизбежен, очакван е тленният край.
Но Духът ми! Духът ми над вас, ще лети.
Ще кънти, ще ви стряска във вашият " Рай"!
© Хари Спасов Всички права запазени