2.06.2018 г., 13:42 ч.

* * * 

  Поезия
494 0 0

102

Сирените вият точно в дванайсет, и сякаш че плаче Земята.

Вият протяжно и тъжно ти става, и ти се къса душата,

но Ботев презрял би човешката слабост, защото е огън и ярост,

и мигом разбираш: те яростно пеят… по ботевски за свободата!

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??