Jun 2, 2018, 1:42 PM

* * * 

  Poetry
527 0 0

102

Сирените вият точно в дванайсет, и сякаш че плаче Земята.

Вият протяжно и тъжно ти става, и ти се къса душата,

но Ботев презрял би човешката слабост, защото е огън и ярост,

и мигом разбираш: те яростно пеят… по ботевски за свободата!

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??