7.02.2019 г., 11:33 ч.  

Твоето име 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Авторска песен
449 3 3

 

Твоето име - любов  се нарича!

Муза си моя във всяка поема!

Лесно мъжът и жена се привличат,

но любовта се на сила не взема.

 

Идваш при мен от далечна вселена,

там де царува любов безусловна.

Ти си призвана, с душа просветлена,

ролята твоя е роля съдбовна.

 

Обич приятелска - огнена птица,

търси пътека към мен... Ще намери!

Светла и ярка звезда си - Зорница.

С радост отварям сърдечните двери.

 

Нека пътеката моя измина

с тази любов от Бог сътворена.

Често припомням за втора година -

първата среща - тъга споделена!

 

14 септември 2008,

17,40 часът

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

2. "Твоето име" е втора част на поемата "Приеми".- в четири части. Посветено е на една жена, която пристигна на щанда ми за книги 2002 година. Две години след като изпратих съпругата си в отвъдния свят. Помолих я да ми помогне да изляза от депресията, тъгата и самотата, в която бях изпаднал. Въпреки че бе заета в семейството си, намери време да ме утешава. На тази приятелска помощ дължа възможността да съм сред хората. А след това ме подтикна да превърна преживяванията си в стихове и песни и да издам книгите си. В тях няма нищо измислено. Приятелството е най-ценното нещо с което Бог може да дари някого. Едно приятелство, превърнало се в безусловна обич и любов към душата на човека!... Приятелство, което може да продължи във вечността!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на Маргарита и Красимира за коментарите и на тези, които приеха творбата в любими. Благодари и на тези които само прочетоха творбата.
    На всички ви желая много здраве, щастие, любов и творчески успехи. И нека да се сбъднат мечтите ви, в сърцата и душите ви да разцъфнат добротата и Любовта!
  • Много нежно посвещение, лирично и приятелско, благодарствено...И на мен ми хареса!
  • Хареса ми.
Предложения
: ??:??